Designul modern integrat într-o casă istorică

Gruppo Euromobil și-a adus experiența de zeci de ani în lumea mobilierului de contract pe insula Ortigia, într-o casă istorică, înconjurată de piața pitorească din Siracusa, aflată la o scurtă distanță de mers pe jos de Marea Ionică.

Un apartament cu suflet sicilian, proiectat în mod inteligent de Gruppo Euromobil pentru a-și îmbunătăți calitățile artistice printr-un contrast rafinat de caracteristici istorice și contemporane. Casa Sabir este o casă elegantă, care datează de la începutul secolului XX, care prezintă piața pitorească a insulei Ortigia – vechiul stil foarte viu încă din Siracusa. Acest apartament a fost renovat datorită experienței Gruppo Euromobil în sectorul mobilierului contractual pentru a crea interioare unice și fără precedent. Această alegere a dus la un proiect care diferă de cele oferite de piața de mobilă produsă în masă; un proiect cu soluții personalizate, flexibile 100% fabricat și proiectat în Italia în cele trei fabrici ale companiei din regiunea Veneto.

Locul perfect pentru oricine dorește să beneficieze de cel mai autentic spirit sicilian, o locație ideală pentru un sejur de neuitat pentru până la 4 persoane. Casa este adăpostită într-un labirint fascinant de străzi în care gresia galbenă – modelată de timp și de aerul sărat – este neașteptat întreruptă de sclipirile mării albastre. Casa Sabir se află într-unul dintre cartierele cele mai pline de viață ale insulei, unde standurile încărcate cu produse locale au vedere spre estul mării, la o scurtă plimbare de la templul lui Apollo și de piața care a fost o veche agora greacă. Balcoanele cu vedere la Marea Ionică sunt locul ideale pentru a vă bucura de atmosfera plină de viață creată de vânzători și de aerul parfumat, experimentând autenticitatea de neuitat a adevăratei Sicilii.

Proiectul de renovare, finalizat la sfârșitul anului 2018, implică aproximativ 85 m2 dintr-un apartament la primul etaj dintr-o clădire care datează din 1908 în stilul lui Umberto I. În timp ce păstrează farmecul elementelor originale, lucrările de renovare s-au redus la o casă contemporană cu două dormitoare, două băi, o bucătărie complet utilată, cu o zonă de zi, plus o cramă. Interiorul, gresia tradițională, pereții originali decorați din ipsos și plafoanele înalte cu bolți, sunt combinate cu mobilier artizanal, de design, lavoare din piatră, placări cu microplăci, creând o armonie sofisticată și bine echilibrată, care contrastează cu vioiciunea amenajării.

Spălătoria veche, adiacentă, a fost transformată într-o cramă spectaculoasă, cu pereți acoperiți cu Ecobeton, rafturi pentru vin și podele antice siciliene.

Lumina intră copios prin ferestrele mari, cu balcoane în partea casei cu vedere la piață, sporind culorile siciliene ale plăcilor de ciment tradiționale, decorate și a pereților cu tencuială cu gri autentic, roz, roșu și albastru deschis.

Bucătăria – centrul casei – iese în evidență prin montarea luminii elegante Gino Sarfatti și prin peninsula accesorizată din oțel inoxidabil de la Euromobil, o invitație de a găti produsele proaspete achiziționate de la standurile de pe piață.

 

 

20 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *