Alb

Albul este culoarea prin excelență: conține toate celelalte culori și dă luminozitate spațiului. Albul este, de asemenea, un simbol al creativității și imaginației și poate fi perfect combinat cu orice altă culoare.

Prin urmare, albul este soluția perfectă pentru a oferi fiecărui spațiu, de la cele mai puțin colorate și simple până la cele mai bogate cromatic, un echilibru.

Înțelegerea semnificațiilor culorilor albe oferă unui designer de interior un set de instrumente de culoare. De fapt, înțelegerea tuturor semnificațiilor culorilor completează acest set de instrumente. Selectarea culorilelor se face cu o înțelegere completă a ceea ce înseamnă ele și a modului în care acestea evocă sentimente, iar acest lucru este esențial pentru crearea spațiilor interioare armonioase.

Albul nu este într-adevăr o culoare, este neutru, dar o vom numi o culoare pentru ușurința înțelegerii sale. Lumina albă conține de fapt toate culorile din interiorul ei, pe care nu le putem vedea, însă, așa cum se reflectă. Culorile neutre variază de la alb, prin gri până la negru.

Albul este culoarea cea mai frecvent utilizată în designul interior. Cele mai multe plafoane sunt și ele de culoare albă, cele mai multe băi sunt albe, dar și multe piese de mobilier sunt albe. Albul ne dă impresia de curățenie și igienă bună, acesta este și un alt motiv pentru care ne place să folosim alb mai ales în baie și bucătărie.

Albul reflectă toată lumina, astfel încât spațiile să pară mai mari și de aceea este folosit pe plafoane. Albul arată uimitor când este completat cu plăci de pardoseală în culori contrastante. Albul este de asemenea, răcoritor și răcoros în medii fierbinți.

Culoarea albă nu este la fel de simplă cum arată la prima vedere. Dar, există nenumărate posibilități atât pentru soluții colorate, cât și pentru soluții elegante. Albul arată întotdeauna elegant, dar, destul de complicat și multilateral.

Culoarea albă este interesantă datorită proprietăților sale: în primul rând, este fundația ideală pentru crearea de nuanțe – ajută la schimbarea saturației oricărei culori. În al doilea rând, este un fundal deosebit pentru alte nuanțe, și funcționează cu aproape toate. În al treilea rând, în funcție de culoarea umbrei, proprietățile de culoare albă se schimbă: de la rece la cald. Deși este o culoare acromatică, nu este incoloră și are aceleași nuanțe ca alte culori. Doar adăugați un pic pigment și altfel va fi numit albul, iar dispoziția va fi diferită. Sunt atât de multe nuanțe de la fildeș la lapte, ori de la perlă, la zăpadă și smântână. Ele pot fi atât calde, cât și reci.

Culorile alb, gri sau albastru se pot dovedi a fi prea reci pentru cineva, dar oferă rafinament interiorului. Este adevărat, ele sunt întotdeauna puțin strălucitoare, astfel încât casa poate părea prea sterilă, dar acest lucru poate fi compensat prin texturi – lucioase, pufoase, etc…, după caz.

Cu alb este posibil să creați combinații de culori complexe – practic nu există restricții. Acesta este un fundal excelent pentru diverse tipuri de cafea, teracotă și nuanțe de lemn. Aceste combinații radiază confort și căldură. Culoarea albă permite decorarea interiorului în culori calde și bogate, deoarece acestea sunt atenuate de alb.

Cea mai contrastată combinație de culori este alb și negru, iar strictețea ei poate fi stresantă. Dar, de fapt, aceste culori creează o impresie dinamică și întotdeauna arată elegant. Deoarece contrastul alb și negru este rece, extrem de grafic și riguros, ar trebui să existe mai multe elemente textile, textură moale și detalii de interior.

În cele ce urmează, propunem o selecție de produse albe, de unele dintre cele mai importante companii de design, care te pot ajuta să găsești cele mai bune soluții pentru spațiul tău.

20 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *