Vibrații rustice și natură nealterată

By Posted on 0 No tags 0

Iluminarea de Catellani & Smith pentru Casa nel Bosco, într-o zonă împădurită încântătoare de pe insula Elba găzduiește un nou proiect de renovare semnat de designer de interior Adriano Bacchella.
Situat în Seccheto, cuibărit printre bolovani uriași de granit, care sunt punctul perfect de vedere spre apele cristaline ale Mării Tireniene, Casa del Bosco este o proprietate care datează din a doua jumătate a anilor 1800, fiind acum recent renovată cu utilizare extinsă și folosind materiale locale.

Blocuri de granit Elba – vizibile pe fațada exterioară și lăsate expuse în mai multe puncte din interiorul casei – grinzile expuse și buștenii de salcâm toate se potrivesc frumos cu aspectul aproape primitiv al lemnului folosit pentru multe dintre piesele de mobilier. Întregul spațiu dă astfel impresia de a nu fi fost niciodată schimbat, de parcă toate acele obiecte și arhitectura ar fi înghețate în timp.
Senzația rustică din interiorul căsuței este și mai confortabilă și mai primitoare datorită iluminatului Catellani & Smith, care luminează fiecare cameră și spațiul exterior feeric.

În bucătărie, un Light Stick CW în versiunea aurie satinată încadrează zona din granit solid de deasupra fereastrei mici. Liniile minimaliste ale acestei lămpi oferă luminii în mod elegant cea mai mare libertate, iluminarea suprafetei de lucru si evidențierea denivelărilor caracteristice ale peretilor. Light Stick, de data aceasta în varianta V, este instalat și pe holul de la bucătărie până în living.
Lingoul de aur satinat montat pe perete luminează un spațiu care amintește de o fotofgrafie alb-negru izbitoare. Trecând în camera de zi, spațiul este dominat de Turciù, o „încurcătură” sofisticată de lumini – cu o formă modelabilă datorită brațelor flexibile din alamă – și Lucenera, atât în versiunea de masă cât și cea de podea. O colecție versatilă, concepută pentru a pune lumina în centrul scenei, în funcție de subiectul iluminat.

De asemenea, poziționate în diverse locuri, sunt variantele portabile Giulietta BE T, lămpi care se aprind cu o simplă atingere a mâinii. Datorită funcționării bateriei și absenței cablurilor, acest model poate fi de asemenea ușor transportat prin casă și poziționat acolo unde este necesar.
Dormitorul, cu tavanul său frumos placat cu lemn, este un spațiu liniștitor, cu o paletă de culori calde. Pe ambele părți ale patului dublu mic, două CicloItalia Flex W1 oferă o lumină confortabilă. Brațul mobil al lămpii de perete permite reglarea fasciculului de lumină după cum este necesar, făcând din lampă o lumină de lectură la îndemână.
Ca și dormitorul, și baia se caracterizează printr-un tavan uimitor cu grinzi de lemn și blocuri de granit expuse pe pereți. Lumina strălucește pe oglinzile cu rame din lemn datorită lămpilor U. W Flex cu un ecran negru, semicilindric, flexibil, conceput pentru a direcționa lumina oriunde este necesar.

Mutându-te în exterior, casa este înconjurată de pergole rustice construite din trunchiuri puternice de salcâm. În verandă acoperită în partea laterală a casei este un spațiu de locuit în aer liber cu scaune tapițate și o masă, unde două dimensiuni diferite de Medousê F oferă piese impresionante. În această lampă, sursa de lumină este găzduită în interiorul unei sfere formate din două boluri de sticlă transparentă cu o suprafață neregulată, texturată. Sculptura din sticlă este completată de alte lămpi Giulietta BE T poziționate pe masa mare în aer liber pentru seri de vară plăcute și conviviale.
În cele din urmă, cuibărit printre pâlcuri de vegetație și crăpături din stânci se află U. W Flex în diverse mărimi diferite. Frumusețea primordială a pietrei, cuplată cu căldura becurilor mici cu LED care fixează bila încâlcită de sârmă de aluminiu, creează un efect magic și cu adevărat spectaculos.

20 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *