Extinderea unei case clasice din piatră

Prin extinderea unei case clasice din piatră bretonă cu un cub de sticlă uriaș, natura preia rolul principal în gama extinsă a interiorului modern din această reședință de vară. Arhitectul Jean-Luc Etienne a modernizat această cabană veche din piatră, lângă coasta bretană din Franța, cu o extensie de sticlă și o superbă bucătărie Vipp.

Construit în 1927 și renovat în 2014, cu o adăugare contemporană, din oțel și sticlă, acest refugiu din piatră se află în mica comună din Plévenon, lângă pitorescul litoral al Franței. Renovarea a fost realizată de arhitectul Jean-Luc Etienne, care s-a îndrăgostit de această zonă, cu 10 ani înainte, într-o vacanță. Acesta a dorit să creeze un refugiu în care să poată scăpa de ritmul urban agitat al vieții din Paris. Regiunea Bretania este o meca pentru fructele de mare fine și, chiar dacă fac 30 de minute pe drumuri strâmbe, proprietarii cumpără mereu pește și fructe de mare proaspăt capturate de o familie locală, cu propria barcă din satul Saint Cast.

La momentul achiziției, casa clasică din piatră bretonă era în condiții precare. Nu a fost casa care l-a încântat pe arhitect, ci mai degrabă împrejurimile sale idilice. Proprietatea a fost amplasată pe un teren cu cedrii înalți, măr și arțar; pentru a se asigura că se va putea bucura întotdeauna de priveliștile verzi din casă, a fost cumpărat și câmpul de lângă casă, astfel încât să poată crea noua extensie.
„Am vrut să păstrăm interiorul în culori subtile pentru a nu distrage atenția de la natură. Deci, mobilierul și accesoriile pentru baie și bucătărie Vipp, erau ideale. Ca arhitect, sunt pasionat de materiale de înaltă calitate și nu am putut rezista blatului din oțel inoxidabil solid de 4 mm al bucătăriei”, explică Jean-Luc.

Casa de 200 m2 are două etaje cu două băi, patru dormitoare și o bucătărie deschisă și spațiu de locuit, unde o vedere panoramică asupra pădurii oferă noțiunii de „a trăi în pădure” un sens cu totul nou. Lumina naturală inundă tot spațiul, chiar și baia. Coșul de rufe Vipp este și el o vedetă în casă, o soluție practică pentru sortarea rufelor și este ideal pentru baie sau dormitor. Capacul perforat asigură circulația aerului, iar căptușeala interioară lavabilă la mașină, divizată în două secțiuni, face ușoară sortarea rufelor.

20 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *