Cea de-a 55-a editie a Salonul de Mobila de la Milano

Molteni Poliform Poliform Selva Snaidero Snaidero Victoria and Albert Graf

Evenimentul a avut loc intre 12-17 aprilie si a gazduit mai mult de 1.300 de expozanti in peste 145.000 de metri patrati.

Editia aceasta a fost una deosebita si datorita faptului ca in acest an a avut loc bienala Eurocucina si expozitia FTK (Tehnologie pentru bucatarie), impreuna cu Expozitia Internationala de Baie.

Eurocucina a prezentat cele mai recente inovatii in domeniul bucatariei de inalta calitate, raspunzand cererii tot mai complexe a consumatorilor. Evenimentul sau colateral, FTK, a prezentat cele mai recente tehnologii pentru „gatit” care dau viata spatiului din bucatarie.

Accentul la Expozitia Internationala de Baie, pe de alta parte, a fost pe noutatile absolute in domeniul mobilierului si accesoriilor de baie, cabine de dus si saune, obiecte sanitare, calorifere, robinete si cazi cu hidromasaj, pentru a putea da un aer personal spatiului intern dedicat zonei de wellness si rasfat.

A 19-a editie a SaloneSatellite si corolarul sau, SaloneSatellite Award – aflat la a 7-a sa editie – a fost dedicat tinerilor designeri sub 35 de ani, cu premii pentru cele mai bune trei prototipuri conform categoriilelor de produse din expozitie.

Filozofia Salone del Mobile este de a combina mediul de afaceri cu cultura, iar in 2016 acest lucru nu a fost o exceptie. Intregul oras Milano a participat la acest eveniment major prin actiuni in mai multe puncte focale de la aeroporturile Malpensa si Linate, la Gara Centrala si principalele statii de metrou, continuand cu diverse locatii. Toate informatiile sunt disponibile pe site-ul www.salonemilano.it.

Salone del Mobile a fost, de asemenea, pe retelele sociale pe Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Flickr si Pinterest. Noutatea anului 2016 a fost canalul Instagram.
Hashtag oficial a fost #SaloneDelMobile. Evenimente colaterale au putut fi regasite la #EuroCucina, #SaloneBagno, #FTK, si #SaloneSatellite.

Desigur, principalele curiozitati la Salonul de Mobila au fost legate de tendinte. De aceea, au fost prezentate noutatile care s-au facut remarcate in 2016.

CULORI
Paleta de culori s-a indreptat spre nuante mai linistite si calmante in 2016. Intentia a fost aceea ca prin culoare sa se creeze un antidot la un stil de viata modern care sa echilibreze mintea, corpul si spiritul. Un spatiu mai larg am dedicat culorii anului in sectiunea In-Design.

TEXTURI
Metalele calde au fost in voga in 2016. Deosebit de interesante in zona de baie si bucatarie, auriul, auriul roz, alama si cuprul vor continua sa domine in asociere cu materii prime, naturale precum marmura sau lemnul. Materialele de buna calitate precum acestea sunt o investitie excelenta, deoarece nu vor disparea prea curand din tendinte.

STILURI
Un lux mai dur generat de imbatranirea materialelor si adaugarea de textura si profunzime, mai ales prin imitarea finisajelor industriale au fost la mare cautare in 2016. A fi capabil sa adaugi rugozitate intr-un mediu foarte steril inseamna sa adaugi o nota neasteptata si care iti intriga simturile. Materialele arhitecturale, precum caramizile pictate, lemnul recuperat, tigla din ciment ori piese din materiale reciclate au dat posibilitatea de a personaliza spatiul prin specificatii unice. Tendinta nu este noua, dar a parut sa continue in 2016, deoarece companiile care produc astfel de piese au tins sa ajunga la un public tot mai larg.

FUNCTIUNI
Analizele din 2016 privind stilul de viata au prezis o miscare spre un mobilier care faciliteaza numeroase activitati diferite. Desi mobilierul multifunctional nu era un concept nou, functiile noi adaugate au fost din ce in ce mai intuitive, mai fluide. A fost vorba despre unitati modulare, inclusiv mese, poufuri, dulapuri si canapele care au putut fi personalizate pentru a integra cat mai multe functii dupa cum era necesar. Viata in camera de zi s-a schimbat destul de mult. Familiile si copiii au diferite activitati de la lectura, la descarcarea de fisiere, scris e-mailuri, jocuri, chat cu prietenii, vizionarea de filme pe un pad, relaxare, discutii, gandire sau meditare. Statiile de incarcare cu inductie au fost treptat integrate in mobilier, pe langa iluminatul, deja standard. La inceputul anului 2016 un mare producator de mobilier a introdus pe piata o serie de lampi, noptiere si birouri, care sunt capabile sa incarce fara fir orice dispozitive electronice portabile care sunt plasate pe partea de sus a lor, de exemplu.

BONUS
Mobilierul de inspiratie anii ‘70 a revenit in 2016 din nevoia unui spatiu mai relaxat, mai natural, al unui spirit liber care a fost foarte atractiv pentru industria modei si a migrat rapid spre interior. Multe elemente de design din anii ’70 au fost la nivel global un raspuns la schimbarea sociala si mediul politic din acea vreme. In 2016 a aparut aceeasi nevoie de indrazneala si nonconformismul anilor 1970. Muzicianul Lenny Kravitz, de exemplu, s-a indreptat si catre designul de mobilier inca din 2015, cand s-a asociat cu o companie din domeniu pentru a lansa linia sa de debut de mobilier, corpuri de iluminat si accesorii. Inspirat de cultura de club din anii ’70 din New York a creat o colectie de 20 de piese care include metale lustruite, modele geometrice indraznete, nuc si piele de oaie.

Un an fascinant despre un design mai relaxat, foarte focusat pe nevoile consumatorilor.

20 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *