Daikin România susține proiectul EFdeN Signature și contribuie la eficiența casei solare cu aparate de aer condiționat Stylish

By Posted on 0 No tags 0

Daikin România, reprezentanța locală a liderului mondial în domeniul furnizării de soluții HVAC, s-a alăturat proiectului EFdeN Signature și susține echipa multidisciplinară de studenți voluntari, care va reprezenta România cu un nou prototip de casă solară în competiția internațională Solar Decathlon Dubai 2018. Astfel, la eficiența casei inteligente EFdeN Signature contribuie și două sisteme de aer condiționat Daikin Stylish, cea mai nouă soluție de climatizare de tip split din gama Bluevolution, care atinge performanțe energetice ale clasei A+++, atât în răcire, cât și în încălzire.

„Implicarea în proiectul EFdeN Signature completează demersurile noastre active de susținere ale studenților din cadrul universităților de profil. Dincolo de programele educaționale și de pregătire pe care le organizăm în mod constant, suntem încântați să ne alăturăm unui proiect îndrăzneț, realizat de tineri entuziaști și pasionați, care își propun să contribuie la dezvoltarea unui mediu local mai responsabil, prin construcții sustenabile.
Am optat pentru echiparea cu sisteme Daikin Stylish întrucât acestea respectă mixul dintre inovație și creativitate, specific proiectului Signature, și ating aceleași obiective orientate atât către utilizator, cât și către mediu: confort sporit, eficiența consumului de resurse și utilizarea inteligentă a acestora. Totodată, alegerea s-a bazat și pe design-ul compact al unităților interioare Stylish, care se integrează perfect în design-ul modular al noii case solare”, a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.
„Dubai reprezintă pentru noi o provocare din punct de vedere al climatizării, atât prin climă, cât și prin cerințele competiției referitoare la eficiența energetică, sustenabilitate și integrarea tehnologiilor în arhitectură. Soluția din gama Bluevolution, cu unități terminale Stylish, este rezolvarea perfectă și va fi cu siguranță un mare plus în competiție. Mai mult, soluția este simplă, dar versatilă, dovadă că după reconstrucția din România, climatizarea Daikin va fi la fel de eficientă”, a adăugat Mihai Băiceanu, coordonatorul departamentului de instalații HVAC, sanitare și eficiență energetică.
Cu o amprentă de 147 mp, locuința EFdeN Signature propune un concept de „casă în casă” și soluții inovatoare, adaptate atât condițiilor climatice din România, cât și mediului extrem din Dubai, acolo unde se desfășoară competiția Solar Decathlon Middle East 2018.
Printre aceste soluții se regăsesc și echipamentele de climatizare Daikin Stylish, care, datorită componentelor sale complet reproiectate, furnizează cea mai ridicată eficiență din categoria design și contribuie la atingerea celui mai înalt nivel de confort în interiorul casei. Totodată, funcționând cu agent frigorific R-32, cel mai nou sistem de aer condiționat lansat de Daikin reduce cu 68% impactul asupra mediului înconjurător și garantează un consum extrem de redus de energie.
Respectând standardele caselor inteligente, EFdeN Signature își propune să ofere utilizatorului libertatea de a controla iluminatul, temperatura, sistemul de deschidere a ușii și chiar o parte dintre electrocasnice, inclusiv atunci când acesta este nu este acasă. În acest sens, sistemele Daikin Stylish, cu adaptor Wi-Fi integrat în versiunea standard, permit setarea, programarea și monitorizarea facilă a unităților, de pe telefon sau tabletă, în orice moment, prin intermediul unei aplicații stand-alone, în care sunt incorporate toate sistemele casei.
Casa EFdeN Signature poate fi vizitată de publicul interesat de locuințe solare, tehnologii și soluții de eficientizare energetică în parcarea Băneasa Shopping City, până pe 31 august, urmând ca în luna octombrie să fie transportantă către Dubai. Cea mai importantă competiție de locuințe sustenabile din lume, Solar Decathlon, are loc anul acesta în luna noiembrie și reunește 21 de echipe din 16 țări de pe 4 continente.

20 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *