Forme organice pentru canapele inspirate din natură

Canapeaua Gogan își ia numele de la natură și în special de la pietrele japoneze șlefuite de timp și apă, care au inspirat acest proiect ce poartă semnătura Patriciei Urquiola. Acesta este numele dat pietrelor japoneze pentru a proteja și înfrumuseța malurile râurilor și lacurilor. Forma canapelei ne amintește de fapt de pietre plate sculptate de vânt și apă, solide, dar suficient de netede încât să te poți întinde pe ele.
canapea
La fel ca în sculpturile în stâncă, unde pietrele își mențin echilibrul fiind poziționate și interblocate cu atenție, forma care menține echilibrul între elementele de pe canapeaua Gogan, nu este regulată. Jucându-ne cu gravitația și echilibrul, putem face formele care sunt în mod normal grele, ușoare.
Scaunele sunt moi și neregulate, centrul de greutate fiind ușor înclinat spre spate. Acest lucru oferă canapelei un confort excepțional și permite menținerea spătarului mai jos. Spătarul și șezutul sunt unite prin bonturi, care conferă canapelei o senzație de ușurință, astfel încât să pară suspendată deasupra solului.

Formele sale elegante sunt subliniate de alegerea acoperirilor, care sporesc și întăresc estetica, în conformitate cu filozofia lui Moroso că țesătura nu este niciodată doar tapițerie, ci este o parte importantă a proiectului. Țesătura inspirată din anii ’70, redescoperită recent în arhiva de textile Moroso, oferă conceptului canapelei Gogan o valoare adăugată, prin reproducerea suprafeței unei pietre de râu prin textura sa bogată, adâncă, fără direcție, care ascunde cusăturile canapelei dând suprafeței netede și organice un aspect uniform.
canapea alba, fotolii din piele maro

20 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *