În căutarea fericirii

[dropcap custom_class=”normal”]Când antreprenorul Massimo Scatto a decis să cumpere această vilă, el trecea prin câteva schimbări majore în viața sa profesională și personală. După ce a lucrat ca manager de vânzări la o companie multinațională timp de câțiva ani, a călătorit constant pentru muncă și s-a întors acasă doar pentru weekend, a decis să își înființeze propria afacere, cu câțiva angajați și comoditatea de a avea un birou la doar 10 minute depărtare. Situată într-o zonă rezidențială de la marginea Veneției, casa a fost proiectată de arhitectul Roberto Driusso (Driusso Associati). Această clădire albă, plină de lumină, cu ferestre mari cu înălțime mare și o structură în mod deliberat simplă, amintește de casele unifamiliale decomandate de arhitectul Richard Meier.[/dropcap]

În momentul achiziției, numai structura fusese construită, iar proprietarul a avut șansa să personalizeze grădina și interioarele cu un obiectiv principal: să recreeze o oază de relaxare și bunăstare, unde se putea simți întotdeauna ca și cum ar fi fost în vacanță, tot anul.

Zona în aer liber – aproximativ 1000 de metri pătrați – găzduiește acum o piscină de 12×4 metri, care ocupă o parte din grădină, dar este frecvent folosită vara de întreaga familie. În interior sunt trei niveluri, care acoperă o suprafață totală de 300 de metri pătrați. Subsolul este folosit ca zonă de agrement: are o cameră de zi cu TV, o sală de mese, camere de oaspeți și un garaj. La parter există o suprafață mare de spațiu deschis de aproximativ 110 mp, care include o cameră de zi, o sală de mese și o bucătărie. O scară din oțel și sticlă duce până la primul etaj, unde se află zona de dormit. Designul interior a fost planificat cu atenție pentru a asigura multă lumină naturală. La parter și primul etaj, ferestre mari cu înălțime dublă se deschid spre piscină, creând continuitate între spațiile exterioare și interioare, ceea ce face ca vila să pară mult mai spațioasă. La subsol, o curte interioară oferă lumină naturală amplă într-un spațiu care altfel ar fi fost destul de întunecat.

Designul interior, ales chiar de proprietar, este o combinație de simplitate și rafinament, datorită echilibrului perfect al materialelor (în principal fier, lemn și sticlă). Șemineele care ard lemn joacă un rol crucial în crearea unei atmosfere speciale, lucru pe care proprietarul a dorit să îl obțină în primul rând din motive estetice, mai degrabă decât din motive de încălzire. Șemineele, din colecția Plasma MCZ, au fost concepute pentru cele două zone ale casei dedicate petrecerii timpului împreună, respectiv subsolul și zona de zi. În subsol a fost instalat un model cu trei fețe (Plasma 95T), care separă ideal zona de luat masa de zona de relaxare. Flacăra este vizibilă de oriunde în cameră, ceea ce o face elementul distinctiv care adaugă caracter întregii încăperi. Un element la fel de important este șemineul frontal mare instalat în zona de locuit de la parter, care utilizează convecție naturală (Plasma 115).

Detaliile proiectului:

Casă privată, la marginea Veneției

Proiectare clădire: arhitect Roberto Driusso, Driusso Associati Architetti, Mestre (Veneția) Proiect șemineu: arhitect Paola Cesaro, consultant de proiect pentru MCZ Group Instalare: Zanella SNC, Ponzano Veneto (Treviso) Sisteme: Sistem de încălzire în pardoseală, răcire în pardoseală, combinat cu sistem de dezumidificare și recirculare a aerului. Cazan de condensare cu pompă de căldură. Pompa de căldura pentru răcire. Sistem fotovoltaic.

19 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *