Sisteme personalizate de iluminat pentru restaurant

Noul Seta Meat Lab, situat în centrul orașului Bologna, la doar câteva minute de mers pe jos de Piazza Maggiore, este restaurantul exclusivist care s-a deschis ca urmare a marelui succes al Seta Sushi Laborator din Piazza Santo Stefano, gestionat de Chef Glen Cueto cu Maurilio Zaccone și Davide Colomba.

Seta Meat Lab este un fel de „laborator” nou care oferă cele mai bune bucăți de carne din toată lumea, de la japonezii Kobe și Wagyu până la Tomahawk-ul englez sau galicul Rubia Gallega.
Gustul rafinat și ambianța Seta Meat Lab sunt manifestul unui stil care se antrenează elemente diferite și le combină în moduri casual, pentru a obține o coerență a esteticii.
Zidurile de cărămidă expuse, cu detalii aurii, coexistă în același spațiu cu cele optice ale tapetului, sau textura din beton, precum și cu canapele și scaune acoperite cu piele sau catifea. Toate aceste elemente eterogene sunt conectate prin proiectul de iluminat dezvoltat de Catellani & Smith – în colaborare cu Willy Calabrese, designer de interior la showroom-ul Lab 3 din Bologna – care a oferit locației o selecție de lămpi, capabile să se potrivească stilului particular al restaurantului.
Un fermecător candelabru compus din discuri aurite neregulate, realizate manual și bucle din cupru care conțin piese minuscule de lumină, este înconjurat de un cadru verde format din multe plante care decorează o mare parte a tavanului, între mese și vitrina frigorifică.

Noua lampă 56 Petits Bijoux se remarcă printre suspensiile instalate în restaurant: similară cu o sferă aproape deconstruită, este alcătuită dintr-o serie de cercuri din aramă netratată, cu numeroase LED-uri de înaltă eficiență. O altă suspensie izbitoare este Sorry Giotto 12, un inel de cupru de 120 cm, pictat manual în albastru, a cărui structură ascunde mici LED-uri capabile să creeze un efect sugestiv de iluminare difuză. Corpurile Lederam W cu diametrul de 25 cm asigură iluminare precum lămpile de perete. Sunt confecționate dintr-un disc acoperit cu frunze de culoare aurie, care ascunde un modul LED, și a un disc pivotant în finisaj alb sau negru, care, în funcție de poziția sa, este capabil să producă efecte de iluminare încântătoare și crează umbre sugestive. O compoziție Lederam personalizată este una specială și scenografică, realizată din numeroase discuri colorate în aur de diferite diametre. Prin reflectarea lor caldă și iluminarea discretă pe tapetul optic al uneia dintre camerele principale ale restaurantului, discurile Lederam crează un contrast frumos cu lumina naturală care vine din tavan, construit parțial din beton și blocuri de sticlă.

Zona de cocktail bar, compusă dintr-un blat industrial lung, este decorată de candelabrele Jackie O. Buclele lor de cupru placate cu nichel cu lentile de sticlă detașabile mici, sunt atârnate de cabluri subțiri, fiind acoperite cu țesătură albastră, care nu interferează cu stilul esențial și designul unic al acestora.
Unele lămpi de masă wireless Giulietta BET au fost plasate pe blatul de bar și în diferite punctele ale restaurantului; lămpile au fost personalizate cu numele restaurantului, cu o gravură laser specială pe baza lor. Giulietta BE T, aici în finisaj de aramă vintage, poate fi amplasată cu ușurință oriunde, datorită funcționării bateriei și absenței cablurilor; cu o simplă atingere a mâinii poate fi pornită și setată la trei intensități de lumină diferite.
Proiectul de iluminat a fost finalizat cu trei lămpi de podea: un PostKrisi F 100 cu un difuzor din fibră de sticlă pictat manual a fost vopsit personalizat în RAL 8007; un Wa Wa F cu bază și structură din alamă, tije de cupru și lentile de sticlă capabile să „picteze” fascinante cercuri de lumină pe perete; și în sfârșit, o lampă Stick F, care este o emblemă a celui mai pur minimalism, fiind o lampă făcută doar dintr-un material auriu subțire cu o tijă metalică finită.
Proiectul de iluminat derulat pentru Seta Meat Lab confirmă angajamentul Catellani & Smith, care implementează, pe lângă producția sa standard, producția de lămpi „adaptate” și piese de serie, special concepute pentru contracte, hoteluri și proiecte rezidențiale în Italia și în străinătate.

20 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *