Cum să-ţi redecorezi casa astfel încât să îi redai un aspect proaspăt şi în tendinţe fără prea mare efort

By Posted on 0 No tags 0

Acum, că tot se termină vacanţele de vară, e vremea să numărăm bobocii şi planurile pentru o imagine nouă şi proaspătă pentru locuinţele noastre. Fie că vrei să zugrăveşti, să schimbi aspectul mobilierului sau poate al podelei, acum e vremea perfectă: nici prea cald, nici prea frig şi oferte accesibile la o mulţime de accesorii de bricolaj şi nu numai. Ioana Găvan, specialist MamBricolaj, a pregătit pentru noi idei fresh care ne pot ajuta să transformăm casa rapid şi cu efect de senzaţie.

Uşa de la intrare

Se spune că prima impresie face cât o mie de cuvinte, iar când vine vorba de casă uşa de la intrare este cea care îndeplineşte acest rol. Sigur că nu te apuci să o schimbi o dată pe sezon, o dată cu modificarea trendurilor în domeniu, dar dacă aveai deja în cap ideea că trebuie să faci o schimbare în acest sens – fie pentru că uşa actuală nu oferă prea multă siguranţă sau pentru că este foarte veche şi cu un aspect pe măsură – este bine să analizezi ofertele de design la acest capitol.
O variantă clasică, dar mereu la fel de îndrăzneaţă, este să montezi la intrarea casei o uşă roşie. Da, roşie. Adu-ţi aminte de fotografiile de prin orăşelele din străinătate în care apar case cochete cu uşi puternic colorate în roşu. N-ai cum să uiţi sau să nu remarci aşa ceva, exact ca pe nişte buze frumos acoperite de un ruj roşu sau poate o cravată în aceeaşi culoare.
Uşile cu vitralii sunt şi ele o alegere curajoasă, dar şi fermecătoare în acelaşi timp, potrivite în special celor care stau la casă. Vitraliile îţi oferă intimitatea necesară, nelăsând privirile curioşilor să pătrundă în interior. Lasă să pătrundă însă şi lumina, asigurând astfel o imagine mult mai caldă şi prietenoasă.
Uşile decorative sunt, în multe cazuri, mici piese de artă. Fie că sunt realizate din lemn masiv, sculptat, fie că sunt decorate cu diverse modele din metal sau fibră de sticlă, efectul vizual este unul de neegalat şi care nu poate fi trecut cu vederea de cei care vor ajunge să îţi treacă pragul.
Şi uşile moderne, din sticlă, sunt o soluţie pentru cei care vor să asigure casei un aer proaspăt şi în acord cu vremurile. Unde mai pui că sunt atâtea modele din care să alegi sau pe care să le comanzi, conform ideilor tale, încât nu ai cum să nu găseşti ceva unic, care să-ţi spună propria poveste. Bonus, casa va beneficia de un surplus de lumină care e de mare preţ în orice locuinţă.
Nu în ultimul rând poţi alege o uşă neconvenţională, care te va scoate cu siguranţă din anonimat în cartier. Variante sunt multiple, de la uşi realizate în formă de copac la uşi cu aspect vintage, de la uşi acoperite de licheni la unele în culori fistichii. Poţi să foloseşti texturi diferite, culori extreme, combinaţii de materiale diverse, orice te ajută să realizezi o uşă „altfel.”

Mobilierul din bucătărie

N-ai cum să nu recunoşti? Mobila de bucătărie ocupă mereu cel mai mult spaţiu din această cameră şi este cea care atrage mereu toate privirile. Poate tocmai de aceea este, în multe dintre cazuri, şi prima pe care o vrem schimbată atunci când ne dorim un aspect proaspăt în locuinţe.
Poţi schimba totul sau poţi obţine refreshul dorit într-un mod mult mai simplu. O variantă este să o vopseşti. Sunt o mulţime de alternative în acest sens pe piaţă şi tot mai bune. Nu suntem însă toţi la fel de îndemânatici şi nu avem mereu suficient timp la dispoziţie pentru un asemenea demers. Varianta mai facilă este să schimbi fronturile uşilor astfel încât să ai un model nou şi, de ce nu, şi o culoare nouă, cu condiţia să fie una complementară cu cea a corpurilor care rămân pe loc.
Spuneam deja că există şi alternativa de a schimba întregul mobilier din bucătărie, mai ales că după câţiva ani de locuit în aceeaşi casă ştii exact care sunt nevoile familiei tale şi poate ale prietenilor, dacă obişnuieşti să-i inviţi la mese copioase sau cafele pline de poveşti. În funcţie de experienţa deja căpătată poţi decide să faci o cu totul altă împărţire, care să îţi ofere mai multă libertate de mişcare şi comoditate şi te poţi juca atât cu materialele, cât şi cu culorile mobilierului.
Poţi alege mobila din lemn masiv, care va da un aspect clasic şi poate chiar preţios, în funcţie de nuanţa dorită, dar îţi va asigura şi rezistenţă şi durabilitate de-a lungul vremii. Zgârieturile şi şocurile mecanice sunt mult mai uşor absorbite de acest material şi sunt şi mai uşor de recondiţionat în cazul unora serioase. Ai la dispoziţie o mulţime de materiale care se pretează foarte bine oricărui gust, de la arţar şi mesteacăn la cireş, stejar sau pin.
O opţiune la fel de bună, la care apelează cei mai mulţi dintre noi, este mobila de bucătărie din prefabricate: PAL, MDF sau MDF vopsit. Este un mobilier rezistent în timp şi care îţi oferă posibilitatea de a opta pentru fronturi în modele diverse şi culori şi nuanţe dintre cele mai atractive sau excentrice, după caz.
Mai puţin obişnuită la noi, dar extrem de practică mai ales în cazul celor care obişnuiesc să gătească mult şi des, este mobila din oţel inoxidabil. Este de la sine înţeles că este extrem de rezistentă, se curăţă mult mai uşor şi nu suferă dacă este ştearsă excesiv, se potriveşte perfect cu aparatura din bucătărie şi va oferi un aspect foarte modern.
O altă variantă care ajunge, momentan, în puţine dintre bucătăriile noastre este cea a mobilei prietenoasă cu mediul, realizată din eucalipt sau bambus. Este, într-adevăr, extrem de scumpă, dar optând pentru un asemenea mobilier îţi vei aduce contribuţia la protejarea mediului înconjurător.

Idei pentru pardoseli prietenoase cu picioarele goale

Nu e tocmai la îndemână să schimbi podelele în casă, dar dacă te-ai săturat de parchetul care a început să scârţâie de prea multă vreme, nu strică să ştii care sunt alegerile cele mai potrivite în domeniu, unele ideale pentru a te plimba cât e ziua de lungă în picioarele goale, fără să simţi vreun disconfort, dar şi uşor de întreţinut.
Gresia nu este aleasă degeaba de mulţi dintre oameni. Poate părea rece, dar dacă ai încălzire în pardoseală iarna devine o plăcere să treci dintr-o cameră în alta, iar vara te vei bucura din plin de răcoarea oferită. În plus, acest material este uşor de curăţat şi de întreţinut, este super rezistent şi găseşti modele pentru toate gusturile şi stilurile, de la imitaţie de lemn la culori vii şi modele super interesante.
La fel ca gresia, covorul pare că este o variantă extrem de previzibilă. Şi este, da, dar este şi o alegere pe care o facem cei mai mulţi dintre noi. Poate fi locul în care copilul tău va merge de-a buşilea, poate fi locul în care joci Monopoly cu prietenii, locul în care te întinzi când te uiţi la serialul preferat sau în care te împiedici de pisica ce se aşează mereu unde e mai curat şi mai bine. Şi mai mult de atât, este cea mai la îndemână alternativă pentru a aduce o pată de culoare în casă sau, dimpotrivă, pentru a echilibra jocul de culori într-o cameră. Sunt atât de multe materiale, texturi, culori şi modele încât nu ai cum să nu găseşti ceva care să te bucure mulţi ani de acum înainte.
Pardoseala din vinil este confundată de multe ori cu linoleumul, dar nu este nici pe departe acelaşi lucru. Este un material compact care oferă proprietăţi acustice foarte bune, oferă aderenţă, este impermeabil şi uşor de curăţat – aviz celor cu copii mici şi animale de companie – iar modelele actuale arată absolut senzaţional şi oferă multe alternative.
Parchetul din lemn stratificat sau masiv nu este nici pe departe cea mai ieftină alegere, dar arată mereu absolut senzaţional, fie că eşti mai mult adeptul stilului clasic sau preferi unul mai modern. Variantele noi sunt şi rezistente la apă, astfel încât să nu te ia durerea de inimă când varsă cineva vreo cană cu apă pe el.
Şi există şi la acest capitol variantele prietenoase cu mediu, multe dintre podelele de acest tip fiind realizate din plastic sau ţesături reciclate.

Accesorii pentru chiuvete cu stil

Probabil că atunci când vine vorba de renovări chiuveta şi accesoriile ei nu sunt tocmai în cap de listă. Şi totuşi, dacă stai să te gândeşti cât de des foloseşti chiuveta din bucătărie şi cât de multe faci în preajma ei, parcă urcă mult în clasament.
Bateria este extrem de importantă în cazul chiuvetelor de bucătărie, iar una cu pulverizator încorporat şi modular este obligatorie ca să poţi obţine tacâmuri perfect clătite, să speli uşor tava de la cuptor sau să clăteşti chiuveta după ce finalizezi de spălat vasele.
Majoritatea mobilierului de bucătărie include şi un dulap pentru montarea unui suport de uscat vase, dar asta implică de prea multe ori să întinzi în sus mâna umedă, să stropeşti mobila şi să ţi se scurgă apa pe mâini şi apoi pe podea. Sunt atâtea modele super moderne şi extre de utile care se pot monta lângă sau chiar deasupra chiuvetei încât merită să cântăreşti şi această posibilitate.
Poţi lua în considerare şi dispensere asortate pentru soluţia de spălat vase, pentru săpun şi pentru crema de mâini. De câte ori te plângi că ai mâinile prea uscate? Dacă ai o cremă hidratantă care intră rapid în piele, la îndemână, problema e mult mai uşor de rezolvat.

20 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *