Bazele arhitecturii domestice în bucătărie create de un chef

By Posted on 0 No tags 0

CUCINAnD’O contopește două cuvinte cheie: cucina – bucătărie și D’O, un renumit restaurant din Cornaredo, în provincia Milano. Și, deodată, mintea retrăiește imaginea unui cunoscut chip italian: bucătarul-șef Davide Oldani, care a realizat în experiența D’O una dintre cele mai semnificative repere pentru bucătărie.

De aici începe proiectul CUCINAnD’O. Bucătăria gândită de Davide Oldani și proiectată în colaborarea cu Attila Veress reprezintă filosofia sa de bucătărie: calitate și durabilitatea sunt bazele arhitecturii domestice create de bucătarul născut în Milano pentru ARAN Cucine.

Designul minimal al blocului central al insulei subliniază atenția către consumul inteligent, pe care Oldani însuși îl promovează printr-o idee de bucătărie fără deșeuri, bazată pe un simplu principiu: pentru a evita excesele este necesar să nu le produci.
Definirea și distribuția tuturor spațiilor CUCINAnD’O oglindesc valorile unei bucătării sustenabile, capabilă să-i implice și să-i trezească pe cei care trăiesc personal în aceste spații.

Filosofia eliminării excesului se reflectă în partea cea mai operațională, cu plitele cu inducție și compoziția de rafturi din aluminiu negru integrate într-un blat de lucru din oțel inoxidabil, dar și în ușile care se extind de-a lungul peretelui bucătăriei, ca semn de esențialitate extremă.

Echilibrul formal și eleganța acestei structuri, lăcuită gri mat, permite să profiți de spațiul convivial: interior, datorită unei împărțiri organizate în compartimente cu rafturi detașabile și sertare și electrocasnice complet integrate, conservarea materiilor prime și pregătirea preparatelor sunt ușurate prin posibilitatea de a avea tot ce este necesar la îndemână.

Echilibrul contrastelor, celălalt principiu pe care se bazează bucătăria Oldani, revine sub o nouă înfățișare: folosirea și alternarea materialelor naturale și artificiale este fundamentală pentru a găsi mereu idei noi, să nu te predai rutinei. Blatul de lucru din oțel inoxidabil continuă în mod natural în partea rotundă de gustare, din lemn de ulm la același nivel.

Crearea de experiențe culinare atemporale și tentante este posibilă cu CUCINAnD’O. Compoziția din ulm periat ne amintește de asta: ușor ridicată de la podea, cu rafturile sale și spații conflictuale, este ideal să conțină cărți de bucate și volume de bucătărie pentru a inspira toată creativitatea necesară pentru a face preparate de calitate.

20 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *