Cum natura poate întâlni arhitectura în amenajarea unui restaurant

By Posted on 0 No tags 0

Umami în cultura japoneză este „Al cincilea gust”, cel mai sofisticat: senzorial și elegant, un punct de plecare dar și de sosire în ideea lui Emanuele Svetti. Combinând căutarea bucătăriei fusion de înaltă calitate cu un design interior „brut”, în unele detalii subtil, dar în același timp spectaculos. Acesta este restaurantul Umami: un loc care leagă tradiția orientală de stilul bucolic toscan, tipic locului în care se află restaurantul, în timp ce se deosebește de celelalte prin originalitatea și diversitatea propunerii.
Situat în „Parco Monumentale” din Cortona în „Giardini del Parterre”, o lucrare a inginerului Allegretti, din secolului al XIX-lea, clădirea restaurantului a fost folosită aproximativ 60 de ani pentru catering, reînnoindu-se și propunând astăzi o nouă imagine, metropolitană, care privește contextul, comunicând cu stejarii seculari, și creând sinergie prin utilizarea umbrelor modulate și alegerea cromatică a unui verde foarte profund, care amintește de pământurile arse și de arborele tipic acestor terenuri magnifice.
Dorința lui Emanuele Svetti și a echipei sale a fost de a crea o comparație, care să conducă la o sinergie cu mediul exterior: adică să juxtapună vechiul cu noul, precum și netedul cu asprul, ruralul și urbanul, prin folosirea înțeleaptă a pereților verzi verticali stabilizați și a ferestrelor mari care fac mediul permeabil, luminos și perfect integrat cu verdele vegetației parcului, ajungând chiar la efectul optic al unei „continuări naturale” între interior și exterior.
Cum natura poate întâlni arhitectura în amenajarea unui restaurant (2)
Restaurantul are două etaje, o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați și o capacitate de aproximativ 80 de locuri. La etaj, spațiul interior comunică cu terasa exterioară, împărțită simbolic de un portal îmbrăcat în alamă și verdele care acoperă peretele atât la interior, cât și la exterior, parcă simbolizând trecerea către o nouă evoluție a spațiului interior. Și tocmai la intrarea pe terasa acoperită cu o structură din aluminiu și sticlă vizitatorul se poate bucura de măreția priveliștii Valdichianei, care pornește de pe versanții Muntelui Amiata pentru a ajunge la „marginile” acelei oglinzi naturale care este Lacul Trasimeno.
Cele două etaje sunt conectate printr-o scară, care era abruptă și îngustă, acum refăcută și îmbunătățită de Studio, datorită utilizării cu pricepere a unui tavan iluminat din spate, care l-a făcut mai luminos și prin utilizarea unui tapet în tonuri deschise, în contrast cu conturul, dar care comunică o puternică referire la cultură.
Umami Cortona este un loc sugestiv, care are propriile panorame, precum apusurile uluitoare din această parte a Toscanei, pentru a crea un cadru natural, de fiecare dată unic și irepetabil, combinat cu atenția la detalii și mobilierul personalizat care fac din acest loc un restaurant de excelență cu vederi uimitoare. Restaurantul Umami este un exemplu al modului în care natura poate întâlni arhitectura și poate crea un spațiu verde intens și minimal, pătruns fluid de artă și creativitate.
Furnizori: Pereți verzi verticali: LinfaDecor, Imagini de fundal: Texturae, Pictură: Sikkens, Acoperiri pereți: Art Paint de Stefano Viti, Outdoor Decor: Frigerio, Mobilier la comandă: Bimar Arredo Contract, Scaune: Emu, Perne: CeC Italia pe desen de Studio Svetti Architecture, Textile: Pierre Frey, Iluminare: Flos, Panoul cu neon: Neon Art, Domotică: Tehnologie G Smart.

Proiect: Studio Svetti Architecture | Emanuele Svetti Architetto
Fotografii: Andrea Bartolozzi
Categorie: Restaurant Fusion
Suprafața: 200 mp
Stare: finalizat
Locație: Viale Giardini Pubblici Cortona (AR)

Cum natura poate întâlni arhitectura în amenajarea unui restaurant (3)

20 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *