JW Marriott Veneția: simplitate luxoasă și atemporală

[dropcap custom_class=”normal”]De la planul principal la renovarea clădirilor existente, intervenția la JW Marriot Venice Resort & Spa executată de Matteo Thun & Partners + Luca Colombo a fost constant inspirată de o viziune holistică și considerată a fi un întreg armonios, acordând atenție fiecărui detaliu. Pardoseala a fost proiectată pentru a recrea podeaua din lemn vechi a restaurantului din fostul Club Național de Agrement. Plăcile din gresie din porțelan de 10×60 cm în patru culori pastelate, sunt așezate într-un model care folosește metoda italiană (adică așezate astfel încât să formeze un unghi perfect de 90 de grade) și creează un efect care te duce cu gândul la covoarele țesute și lărgește posibilitățile creative ale ceramicii. Pardoselile creative realizate cu gresie din porțelan care arată precum covoarele țesute sunt o caracteristică distinctivă a acestui luxos hotel.[/dropcap]
Noul JW Marriott Venice Resort & Spa de lux se află în Sacca Sessola, supranumită Insula Rozelor, una dintre cele mai mari și mai recente insule ale Lagunei la sud de Veneția.
Insula a fost creată artificial în 1870, folosind materialul de excavare din construcția portului comercial Santa Marta și a fost transformată complet de-a lungul unui secol. Insula a fost vândută municipalității din Veneția, care a folosit-o pentru construirea magaziilor depozitului de petrol. În 1892, o parte din magazii au fost transformate într-un spital. Acesta s-a închis în 1979, până în 2015, când Grupul Marriott i-a încredințat lui Matteo Thun & Partners + Luca Colombo proiectul de restaurare și proiectare, rezultatul fiind unul extraordinar care le-a adus o mențiune specială în categoria clădirilor publice și de servicii la ediția a 11-a a Marelui Premiu de arhitectură internațională.
Firma de arhitectură, susținută de o echipă de restauratori specializați și în strânsă colaborare cu Superintendența Veneției, a decis să păstreze zidurile vechi expuse și să construiască noua instalație în interiorul lor pentru a proteja caracterul istoric al clădirilor.
Scopul planului principal a fost împărțirea insulei în trei părți principale: clădirea principală a hotelului, centrul de conferințe și reședința Art Nouveau. Clădirea principală a stațiunii găzduiește 230 de apartamente contemporane în stil venețian și a fost refăcută din ceea ce a fost fostul spital San Marco. Terasa panoramică mare, cu adăugarea unei piscine și a restaurantului panoramic cu vedere la Piazza San Marco, au fost principalele schimbări arhitecturale.
Centrul de conferințe și reședința sunt situate lângă complexul principal. Reședința Art Nouveau a fost casa directorului fostului spital și a fost transformată într-o vilă elegantă de vacanță, cu grădină privată, piscină și vedere spectaculoasă asupra Veneției.
Fațada antică a fostului Club Național de Agrement a fost, de asemenea, reconstruită. Astăzi, clădirea găzduiește restaurantul în apropiere de heliportul privat și spa.
Lângă fostul Club Național de Agrement se află Suite Maisonnette, o clădire din beton și oțel cu două etaje, cu un acoperiș de cupru reconstruit parțial în pereții vechi.
În plus față de plantația de măslini și parc, există o frumoasă grădină geometrică care se deschide cu o livadă mare, care servește restaurantele stațiunii. O a treia zonă verde a fost plantată cu napi, care ajută la regenerarea solului.
Redeschiderea unui canal subteran a restabilit atmosfera lagunei aracterizată prin apă, încetinire și liniște. JW Marriot Venice Resort & Spa este o stațiune „trei zero” – zero kilometri (ceea ce înseamnă că folosește doar produse locale), zero CO2, zero deșeuri – departe de zgomotul orașului.
Foto: Daniele Domenicali JW Marriot Venice

19 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *