Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Hotel Hubertus: un miracol arhitectural prins între cer și pământ

Studio Noa, este câștigătorul premiului întâi la categoria „spații publice și servicii de construcție” la ediția a 11-a Grand Prix cu proiectul „Hotel Hubertus”.

Hotelul Hubertus este situat la poalele renumitei stațiuni de schi Kronplatz din Valea Puster, la o altitudine de aproximativ 1.350 de metri.

Una dintre provocările unice ale proiectului a fost menținerea coerenței arhitecturale dintre clădirea existentă și noua structură, în încercarea de a crea o uniformitate între vechi și nou.

O mare parte a hotelului a fost complet reconstruită ca parte a lucrării, în care s-au adăugat 16 apartamente noi, o bucătărie cu restaurante și săli de ședințe, o sală de primire cu hol, o zonă de recepție, o cramă, o zonă de relaxare cu terase cu vedere panoramică.

Ca parte a lucrărilor de reamenajare și expansiune la hotel, Studio Noa – fondat de arhitecții Lukas Rungger și Stefan Rier și specializat în construcția și renovarea hotelului Alto Adige – a optat pentru gresia de porțelan din piatră cu efect de piatră din colecția Amazzonia de la Casalgrande Padana, pentru o suprafață totală de 2.700 de metri pătrați.

Pentru interioare, Studio Noa a optat pentru culorile Dragon Green și Dragon Black din colecția Amazonia. Formatele de 30×60 și 60×60 cm au fost alese pentru a ajuta la crearea de spații care se simt complete, dar se și întrepătrund.

Noua piscină panoramică: între cer și pământ

Cu toate acestea, cea mai importantă parte a proiectului a fost noua piscină. Un triumf al ingineriei și al arhitecturii, piscina – cu dimensiuni de 25 de metri lungime, cinci metri lățime și 1,63 metri în adâncime – este suspendată la 17 metri de la sol în cel mai înalt punct, susținută de grinzi imense din lemn.

Complet acoperită cu gresie din porțelan din colecția Amazonia, piscina – infinity pool – încântătoare, pare a fi suspendată între cer și pământ, cu vedere spre valea Dolomiților de mai jos. Efectul de piatră al plăcilor de gresie din porțelan în culoarea Dragon Black funcționează minunat cu împrejurimile naturale uimitoare ale munților, îmbinându-se perfect cu peisajul înconjurător.

O prezență cu impact puternic în panorama magică a Văii Puster, piscina, se ridică peste gol, susținută de patru grătare metalice îmbrăcate în lemn.

Pereții piscinei – care sunt acoperiți cu gresie din porțelan – și suporturile din zada ajută structura să se amestece cu peisajul înconjurător, ca un lac natural. Stând la poalele muntelui, este complet scufundată în împrejurimile splendide, magice ale Dolomiților.

Suspendați la 12 metri de la sol la capătul îndepărtat, înotătorii au impresia că plutesc în mijlocul aerului – o senzație amplificată de peretele frontal de sticlă și o mică parte a fundului piscinei, de asemenea, din sticlă transparentă. Fereastra – care este situată spre capătul îndepărtat al piscinei – permite înotătorilor să vadă direct, adăugând un alt nivel de spectacol unei structuri cu adevărat unice.

Studio Noa a depus mari eforturi pentru a obține un sentiment puternic pentru zonă și a încercat să încorporeze spiritul său special în proiect. Cu aceste principii ca forță de ghidare, scopul proiectului a fost de a aduce o nouă identitate structurii pe baza caracteristicilor hotelului existent. Studioul Noa a fost hotărât să respecte împrejurimile naturale și tradițiile locale, în timp ce construiește în stilul său inovator. Fiecare element al structurii existente a fost revizuit și reechilibrat cu structura modernă, ca parte a unui dialog fără sfârșit cu peisajul înconjurător.

18 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *