Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Un proiect modern impresionant

Casa Fraião, situată în Braga, este un proiect construit pe două etaje în formă de „V”, care a fost conceput pentru a profita de priveliștile prefigurate asupra orașului. Casa se află pe o colină dens populată, cu case unice și o excelentă expunere la soare, oferind o privire extraordinară în peisaj, compunând o imagine fascinantă.

Una dintre preocupările cheie a fost crearea unui concept de locuințe fluide, fără pierderea vieții private. Din acest motiv, a fost dezvoltat un corp central care să găzduiască zona socială și două rânduri pentru funcțiile mai private, creând o formă „V” cu brațele care concentrează asupra obiectivelelor orașului.
Datorită pantei zonei, casa a fost dezvoltată pentru a articula un etaj de intrare la nivelul străzii cu un etaj inferior, unde livingul se conectează complet cu grădina și piscina. Aceasta a permis crearea unei intrări foarte discrete, cu acces rapid la parter, fără a evidenția cei 930 metri pătrați care formează casa.
Ideea principală a fost dezvoltarea unui proiect care poate declanșa emoții pe măsură ce clientul merge prin casă, oferind în fiecare moment noi puncte de interes și senzație de confort.
Intrarea principală se face printr-o zonă în care o fereastră mare, permite să se arunce o privire în interiorul casei, prin zona mare de două înălțimi, afișând camera de zi la etajul inferior și priveliștea asupra orașului.
De îndată ce cineva intră în casă, zona cu dublă înălțime cu fațadă din sticlă oferă o percepție minunată asupra volumului scării, marcată de detalii arhitecturale și piese decorative cu design unic.

O scară în spirală pitorească ne duce în parter, ieșind în evidență în imensitatea zonei cu dublă înălțime.
Mașinile sunt una dintre cele mai mari pasiuni ale clientului, deținând o vastă colecție privată, care a fost considerată o caracteristică importantă de explorat în proiect. Pentru a găzdui aceste vehicule, s-a creat un volum de garaj în ultimul etaj, care invadează spațiul social. Acest volum, văzut prin geam, este vizibil din orice parte a camerei de zi, oferind o vitrină pentru a afișa colecția respectivă.
Materialele utilizate în casă au fost alese ținând cont de elemente precum întreținerea redusă și a durabilitatea lor. Baza volumetrică este betonul, îmbrăcat în elemente orizontale din lemn. Betonul expus contrastează cu tonurile de lemn, material folosit ca negativ în opoziție cu masa de beton brut.
Volumetria, funcționalitatea și materialele au fost combinate pentru a crea un mediu confortabil și, în același timp, un sentiment de măreție, explorând cu atenție fiecare detaliu al casei.

Numele proiectului: Casa Fraião
Arhitect principal: Bruno Leitão și Marco Bernardino
Membrii echipei: Adriano Peixoto, André Machado, Ricardo Silva, Filipe Araújo, Mariana Morais, Diogo Marques, Catarina Silva, Miguel Mesquita
Nume companie / studio: TRAMA arquitetos
Locație: Braga, Portugalia
Fotografii de: João Morgado


18 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *