Vopsea Lavabila – Sparkling Safari – Ghid de aplicare

Momentul in care te hotarasti sa iti zugravesti locuinta este unul foarte foarte important, deoarece cu ajutorul vopselei lavabile reusesti sa dai viata peretilor si sa aduci culoarea in casa ta.

Dupa ce ai stabilit bugetul pe care il ai la dispozitie, trebuie sa stabilesti ce vopsea lavabila vei folosi. Poti folosi o vopsea lavabila simpla, in culoarea preferata, dar la fel de bine poti alege o vopsea cu efecte speciale. Astfel vei reusi, pe langa culoare, sa aduci casei tale un plus de originalitate, dar si creativitate.

Te-ai decis asupra culorii vopselei lavabile sau a efectului decorativ, dar nu stii ce cantitate de vopsea iti este necesara? Este ideal ca atunci cand cumperi vopseau lavabila, sa cumperi o cantitate cat mai exacta. Nimeni nu vrea sa ramana cu o galeta de vopsea lavabila, pentru ca nu mai are ce face cu ea, dar nici sa cumpere o cantitate insuficienta si sa ramai cu un perete nevopsit.

Iata o metoda simpla de calcul a cantitatii de vopsea lavabila de care ai nevoie:

Pasul 1

Primul pas este acela de a calcula perimetrul camerei, insumand lungimea in metri a fiecarui perete.

Exemplu: 6,1 + 4,3 + 6,1 + 4,3 = 20,8 m (adica perimetrul unei camere cu lungimea de 6,1 metri si latimea de 4,3 metri)

Pasul 2

Apoi calculeaza suprafata peretilor camerei, inmultind numarul obtinut mai sus cu inaltimea camerei.

Exemplu: 20,8 x 2,4 = 49,92 mp (rotunjim la 50 mp, camera are 2,4 metri inaltime)

Pasul 

Urmatorul pas presupune sa scazi din suprafata obtinuta, suprafata fiecarei usi si ferestre. Pentru exemplu nostru, presupunem ca usa are 2 metri patrati, iar fereastra are 3 metri patrati.

Exemplu: 50 – 2 – 3 = 45 mp.

Pasul 4

Ultimul pas presupune impartirea suprafetei totale ce trebuie acoperita cu vopsea lavabila (numarul obtinut la pasul numar 3) la 10 (10 mp este suprafata aproximativa ce poate fi acoperita de 1 litru de vopsea lavabila. Depinde de randamentul fiecarei vopsele in parte).

Exemplu: 45/10 = 4,5 litri de vopsea lavabila.

Daca nu vrei sa alegi o vopsea lavabila obisnuita, iti recomandam vopseaua Sparkling Safari by Tambour Romania. De o calitate superioara si cu o paleta larga de efecte speciale, vopselele Tambour creeaza o noua dimensiune, cea in care culoarea se imbina cu textura pentru a crea lumi noi.

Sparkling Safari Effect este o vopsea cu efect metalic stralucitor, capabila sa ofere un look asemanator dunelor de nisip. Este perfecta pentru peretii interiori si este disponibila in 16 culori diferite. Dintr-un kg de vopsea Sparkling Safari poti acoperi o suprafata cuprinsa intre 4 si 6 metri patrati.

Sparkling Safari este o vopsea acrilica pe baza de apa, ce nu trebuie preparata, fiind gata de folosire. Este prietenoasa cu mediul inconjurator si este foarte usor de aplicat.

Cum se aplica vopseaua lavabila cu efecte speciale Sparkling Safari?

Aplicarea acestui efect decorativ nu se face cu dificultate, trebuie sa ai doar putina indemanare.

1. Pregatirea suprafetei pentru aplicarea efectului decorativ

Pentru un rezultat perfect, trebuie sa indepartezi orice urma de vopsea veche, mai ales daca ea a inceput sa se decojeasca. De asemenea, inainte de aplicarea vopselei decorative, trebuie sa cureti peretele de orice urma de praf sau murdarie.

2. Aplicarea unei amorse

Dupa curatare aplica un strat de Bonderol Super, intr-o nuanta asemanatoare cu cea a efectului decorativ. Bonderol Super este o amorsa pentru pentru consolidarea suprafetelor ce urmeaza a fi vopsite. Ea se aplica doar pe peretii interiori, se usuca rapid si nu contine plumb sau cromatii. Suprafata acoperita de un litru de amorsa este de 8 – 10 mp, intr-un singur strat.

Dupa aplicarea amorsei Bonderol Super, trebuie aplicat un strat de vopasea lavabila, de preferabil Supercryl Matt intr-o nuanta asemanatoare cu efectul special Safari Sparkling ce va fi aplicat ulterior.

3. Aplicarea efectului decorativ

Inainte de aplicare amesteca bine vopseaua in recipient, repeta acest lucru si in timpul aplicarii. Pentru a obtine aspectul unei dune de nisip se recomanda sa aplici vopseaua decorativa pe o suprafata mica, in acest fel iti poti alege textura preferata.

Inmoaie o perie cu o latime de aproximativ 10 cm, in recipientul de vopsea. Aplica o cantitate mica de vopsea pe perete, miscarile trebuie sa fie clare si in forma de `x`. Dupa acoperirea unei zone de mici dimensiuni, continua sa te `joci` pe perete, aplicand vopseaua in mod repetat, pana cand se creeaza insule asemanatoare unor dune de nisip. Este necesar sa aplici vopseaua din aproape in aproape, nu acoperi dintr-odata suprafete mai mari de 0.5 mp.

Din cand in cand, este recomandat sa te indepartezi de suprafata vopsita, pentru a vizualiza intregul perete. Ai grija la zonele in care peretele este supraincarcat cu vopsea, daca acest lucru se intampla incearca sa cureti cu o perie uscata, dar ai grija ca acest pas sa se desfasoare intr-o singura directie.

Atentie! Nu incerca sa accelerezi uscarea peretelui folosind un ventilator sau o aeroterma cu aer cald, pentru a preveni aparitia crapaturilor. Aspectul final se modifica in functie de lumina.

Curatarea si depozitarea efectului decorativ Sparkling Safari

Ustensilele folosite trebuie curatate imediat dupa utilizare, cu apa si sapun. Inchide recipientul pentru a impiedica patrunderea aerului in interior. Se recomanda ca vopseaua lavabila sa fie depozitata in recipientul original, intr-un loc bine ventilat, ferit de razele directe ale soarelui, la o temperatura care sa nu depaseasca 30 ° C. Nu lasa vopseaua lavabila cu efect decorativ la indemana copiilor.

Cand nu este recomandat sa aplici efectul decorativ Sparkling Safari?

– Vopseaua decorativa nu se aplica atunci cand peretele este umed sau temperatura acestuia este sub 10 ° C;
– Nici atunci cand umiditatea este mai mare de 85%.

Gradul de acoperire poate varia in functie de suprafata, modul de aplicare, dexteritatea si priceperea aplicatorului si conditiile meteorologice de la fata locului.

Pentru rezultate superioare, dar si pentru suprafete mari, Tambour Romania, va pune la dispozitie echipe de aplicatori atestati, cu o vasta experienta in realizarea de efecte speciale.

Dar efectele pot la fel de bine sa fie aplicate chiar si de un incepator. Drept dovada sta chiar clipul urmator, realizat de un client incantat de vopseaua lavabila cu efecte decorative marca Tambour.

20 ani de lifestyle şi design
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *